VÅGA PRATA CANCER

KLÄM PÅ BRÖSTEN - PRATA CANCER.- TILLSAMMANS ÖVERVINNER VI


Oktober är redan här, det går så fort så fort som livet gör därför är det viktigt med Här & Nu.. Oktober är inte bara oktober utan den månaden där man uppmärksammar kampen mot bröstcancer! Visste ni att var 15e SEKUND får en kvinna i världen diagnosen bröstcancer. och var 10e kvinna drabbas VARJE år.

Jag är uppvuxen med sjukdomar som motgångar och är mer än van att prata om just sjukdomar och cancer. Trycker i bröstet när jag skriver den meningen MEN det är sanningen. Den går inte att trycka undan hur ont det än må göra. Cancer har tillkommit många gånger under mina 26 år och det har varit oundvikligt att inte lära sig hantera att det händer och att det finns vid oss och alla vi möter. Morfar, Farfar, Pappa, Emilios Mamma och min bonus morfar även min morbror fick melani melanom. 7 personer i min närmsta krets som tampats med stämpeln cancer.. Varje händelse har varit ett stort slag i bröstet och en kamp. Vi har förlorat mycket men också VUNNIT! Till den personen som står väldigt nära mitt hjärta, vill ägna detta inlägget till KVINNAN med superkrafterna låt mig presentera MIN bonusmamma Saritha.Saritha min magiska MÄNNISKA - fick diagnosen bröstcancer. För snart två år sedan kom i början av nästa år beskedet efter att ha känt en knöl i bröstet. Just där och då skulle vi precis efter julen och nyår åka på en magisk resa till Thailand hela familjen. Men den blev aldrig av, istället byttes det emot tårar, maktlöshet och ovisshet än en gång i livet.

Operation, konstanta sjukhusbesök och start med tuffa cellgifter som skulle ta död på denna typ av svåraste graden av bröstcancer som Saritha skulle få kämpa igenom! Vi hade förlorat Pappa i hjärntumören på 4,5 vecka nu satt vi i båten igen och denna gång fanns ingen annan utväg än att det skulle gå bra.

Hon är idag min superkvinna, inspiration och den kraft att ta sig igenom dessa cellgifter som gav de värsta bieffekterna. MEN hon klarade det och i snart ett år har hon varit cellgiftsfri hennes fina hår har börjat komma tillbaka, cellgifterna tar död på allting inifrån, inte bara håret som faller av, ögonbryn, fransar, naglarna dör och kroppen SLITER sig otur och ska sen pysslas ihop igen. Om man bara kunde sätta sig in lite i situationen men det kan vi aldrig om man inte varit där. Saritha MIN kämpe!

Att dessa gånger se henne så svag och kampen för livet. Inte kunna ta en kort promenad utan att åka på hög feber. För godtaglig för bakterier att vi fick sprita händerna innan vi gick in. Vi skulle inte gå igenom det här igen och det finns bara en utväg. Hon skulle bli frisk. Att tro att kampen är klar efter cellgifterna är bara en dröm som inte går att nå - kampen med återhämtning när inställningen är att nu är du frisk men samtidigt är det en kropp som brutits ned så mycket och ska igen byggas tillbaka. Tårarna rinner av tanken att idag mår hon okej, kämpar och åter igen kämpar men forskningen och utveckligen har kommit så otroligt långt. Jag älskar Saritha så otroligt mycket och jag är så tacksam att fortfarande få krama sönder henne full av kärlek så fort jag är hemma. Jag är så stolt, glad, tacksam och så sprudlande att idag se leendet av att hon klarade det och fortsätter fortfarande kämpa!Tacksamhet till det lilla vänner är någonting jag återupprepar mycket - det kommer från motgångar och mycket av sjukdomar. Förlora och vinna och allt handlar om liv och död. Vi lever bara här och nu, idag och kanske inte imorgon Låt oss visa kärlek, tacksamhet och extra mycket kramar till nära och kära för allt vi har är NU. Inte bara för att det är Oktober utan detta ska vi ha med oss i åtanke året om till alla nära som medmänniskor. Samt att vi måste tro på kroppen och känna efter - Saritha gick till hälsocentralen där de sa att de inte trodde att det var någonting MEN där gjorde läkaren fel - om en kvinna kommer och känner en knöl i bröstet så ska man få en direkt tid till sjukhuset och som tur var hamnade hon tillslut där och det visade sig snabbt vara cancer.Kan inte beskriva med ord hur mycket HON betyder för mig, alla i mina familj. Saritha fick inte resa eller åka någonstans under cellgifterna. Men när hon väl var klar och fick ett godkännande av läkare trots att hon lätt åkte på feber och var säng liggandes mycket KOM hon äntligen ner till oss i Marbella för lite rehab och lugn. Ingen var lyckligare än jag och jag ler så mycket när jag ser dessa bilder. Något som gör att det är extra tufft att bo mer än några gångsteg ifrån varandra så är det detta. Vill gå och krama om henne NU.

Att stå på sidan av, vara den som blir sjuk och ha den stora kampen. Men att också vara familj och vara på sidan av är också en stor kamp. Så hur ska man göra och hur ska man vara? Det finns inga svar förutom att finnas där. Jag vet många gånger och i andras cancer historier att man lätt drar sig undan, glömmer att ringa eller hälsa på för att det är för tufft och man vet inte hur man ska göra och vågar säga. Det är också okej men där måste vi jobba på det. Det är nära vi ska vara, finnas till och inte dra oss undan. Cancer är en fruktansvärd sjukdom och tänk er den som får ta sig igenom det själv och inte har någon. Alla behöver en kram, alla behöver en hjälpande hand så glöm inte att vara den. 💗


FAKTA om bröstcancer:
💗Det är den vanligaste cancersjukdomen bland kvinnor.
💗I sverige får drygt 7000 diagnosen bröstcancer varje år.
💗Varje dag får 15-20 kvinnor i Sverige diagnosen bröstcancer.
💗Även män kan få bröstcancer. Cirka 40 män får sjukdomen varje år.
💗Idag överlever nästan 80% av dem som får bröstcancer! MER SKA DET BLI!

Gillar

Kommentarer

Toril
Toril,
Så så SÅ himla fint och viktigt inlägg <3 Massvis med kramar til dig och din fina bonusmamma!
nouw.com/toril
BYSOFIA
BYSOFIA,
Åh fina fina du TACK snälla blev så glad av din kommentar!! Massa kramar!
nouw.com/bysofia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229