Header

Tiden på året är här, den tiden jag oftast kryper tillbaka in i mitt skal. Eller fortsätter som vanligt även fast jag inte känner mig 100. En djupt djupt smärta som aldrig kommer släppa mitt bröst. It´s you Dad! 
Perioden på året jag kan sitta och tänka i timmar, utan att säga, utan att vara. Känns som jag håller andan under vattnet, man hör ingenting, man har bara sig själv och sina tankar. Det är en tuff tid på året. Oktober/November!
I tankarna är allt, och inget.. Jag plockar upp saker i förflutna och låter tankarna få snurra kring mina val. Denna tid är Pappa. Barndomen, livets vändningar. Bröstet skriker av ilska och smärta.. 
Den är en tanke en känsla som är ebeskrivlig, denna bara finns där och bara svider till i mitt bröst emellan åt. Du är fortfarande inte här. Har jag verligen vuxit och blivit 22 år gammal, när du lämnade oss var jag 18. Har mina vackra småsyskon hunnit blivit 9 och 11 när du var här var dem 5 och 7. Har min storasyster hunnit fått ett till barnbarn till dig och Colin har blivit hela 5 år! Har jag hunnit köpa min egna lägenhet, fått det där jobbet, varit på alla dessa äventyr utan att få kunna dela det med dig. Var det inte meningen att jag skulle få ge dig barnbarn, att du skulle leda mig in på altaret i framtiden pappa. Kunna bli gammal i mitt barndomshem jag skulle få dela med mina framtida barn.  Idag är det bara historia!
Det svider till extra mycket i mitt hjärta av saknad. En saknad jag försöker tänka bort, leva vidare som vi alla måste på något sätt göra. Eller? Vad har vi för val? Tanken jag alltid tänkte på sista helgen på sjukhuset då jag flyttade in på cancer avdelningen för att få all tid jag kunde med min pappa. Allt för att få vara med dig 24/7 för hur länge till skulle jag få det. Något jag inte visste då var att det var 2 dygn till.. Tanken slår mig tillbaka att vad har jag för val.. Vi har många val här i livet vi kan påverka, med det finns dem vi bara måste leva med. Som att se min pappa somna in av cancer på 4,5 vecka. 
Det är lätt och det är svårt. Jag är en person som vill välja den enkla, eller har många tillfällen i livet hamnat i en sits där jag måste välja styrka istället för svaghet. För om jag inte hade valt att kämpa hade jag inte suttit där jag är idag. 
Vill bara påminna, ni att man får inte tappa sig själv utan vi alla måste fajtas för att välja styrka istället för att se åt det andra hållet utan någon väg. Sedan jag var 8 år fick jag lära mig att livet är inte att leka med. Att själv nästan mista livet till att jag skulle få se min far somna in som 18 åring 10 år senare eller att huset skulle brinna ner mitt i allt. Vad kommer jag kunna berätta om 10 år från nu? Lycka eller... Vi har bara här och nu idag och kanske inte imorgon.  Tänk om jag fick göra ett val i livet då skulle det vara att få ha ett livslångt liv med mina nära och kära. Stanna där jag är idag för det räcker! Nu har jag hittat min lycka, mina mål och drömmar som flyger mig långt in i framtiden. Det enda jag hoppas idag är att jag når dit! 
Idag tänker jag på min fina familj, alla som jag är så tacksam till att ha i mitt liv. Till livet och till framtiden som jag känner kommer vara ljus. Det har snart gått 4 år sedan min pappa lämnade oss i obotlig cancer. Jag tänker på han varenda dag och att han är med mig världen över i den klarblåa himlen ger mig styrka. 
Extra mycket tankar idag då det är farsdag. Min sista farsdag minns jag på intensiven i uppsala. Du hade tappat rösten och vi kunde från nu endast kommunicera genom penna och papper. Sängliggandes och emellanåt omedveten. Vi kämpade, vi kämpade så mycket! Plastrosor var det enda vi fick ta in på avdelningen i röda och orangea med trisslotter där vi önskade vi kunde skrapa fram ett livslångt hälsosamt liv och att övervinna cancern! Idag tar min 11 åriga lillasyster hand om rosorna som jag inte kunna släppt sedan dess. Och att personalen på sjukhuset valde att ta en av dessa rosor att lägga på ditt bröst efter att du tagit ditt sista andetag. Det finns mycket minnen man måste leva med, om jag bara kunde trolla. Grattis på farsdag min älskade far. Jag saknar dig så mycket! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Instagram@sofiahanden